TALLER DE DANSES TRADICIONALS VALENCIANES

Al voltant de 100 alumnes l'IES NÚM.1 han participat al taller de balls tradicionals valencians impartit per Isabel Martí, mestra de danses al grup Portitxol de Xàbia. S'ha treballat fonamentalment dos danses: la Dansa dels Negrets i la Dansa de la Magrana.






LA DANSA DELS NEGRETS DE L’ALCÚDIA. La dansa o ball dels Negrets de L’Alcúdia potser es presenta encara hui com una de les més arcaiques conservades a la Ribera del Xúquer en la modalitat de dansa acrobàtica o de construcció de torres humanes, precedida per un ball pantomímic i burlesc, tal i com en origen, sembla que era corrent a les comparses locals anomenades “moixigangues”, encarregades de donar ambient festiu a les grans celebracions.








LA DANSA DE LA MAGRANA. Aquesta dansa consta d'un pal amb 8 vetes de colors que es van entrellaçant formant una mena de trena.



(El grup Portitxol porta més de 40 anys de balls i cançons tradicionals. A l'edifici "Surco" de Xàbia es donen classes de danses tradicionals, de dolçaina i tabalet, de bandúrria, llaüt i mandolina, així com solfeig per a adults. Més informació en http://www.dansesportitxol.org/ )

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.